Olympiáda venkovských škol

19.06.2023 08:37
Olympiáda venkovských škol - Mariánskolázeňsko
 
V úterý 6. června 2023 se po tříleté přestávce konala Olympiáda Mariánskolázeňska. K tradičním účastníkům, základním školám Lázně Kynžvart, Velká Hleďsebe a Dolní Žandov, v letošním roce přibyli zástupci z Drmoulu a Tří Seker.
Akce se konala ve venkovních prostorách školy v Dolním Žandově, z tohoto důvodu žáci soutěžili v netradičně pojatých disciplínách - skoku z místa, hodu medicimbalem, překážkovém běhu, slalomu s míčem a hodu diskem do discgolfového koše. Školu vždy reprezentovala jedna smíšená dvojice z každé třídy. Výkony v jednotlivých disciplínách se sportovcům sčítaly. Do Lázní Kynžvartu putovalo celkem šest medailí, do Velké Hleďsebe pět a do Drmoulu čtyři medaile, žáci ze Tří Seker si odváželi tři medaile a žáci z Dolního Žandova získali medailí šest. Vedle medaile a diplomu si závodníci odnášeli poukázku do Sportisima.
Při hodnocení výkonů všech žáků jednotlivých škol dosáhli nejlepšího výsledku v kategorii I. stupně žáci z Dolního Žandova a v kategorii II. stupně žáci z Lázní Kynžvart. Vítězné skupiny získaly pohár za 1. místo v Olympiádě venkovských škol a digitální švihadla pro průpravu kondičky na další závody.
Děkujeme všem zúčastněným za nasazení a reprezentaci školy a velký dík patří i sponzorům - spolku České Bavorsko a dobrovolnému svazku obcí Mariánskolázeňsko.
 
Zpět